В Україні почала діяти унікальна послуга у громадському транспорті

Відтепер у громадському транспорті Тернополя почала діяти безконтактна система оплати за проїзд. Це перше місто в Україні, де такою послугою можна скористатися у комунальному  й у приватному громадському транспорті, повідомляє сайт ternopoliany.te.ua.

Наразі усі валідатори та термінали вже запрограмували на розпізнання безконтактних карток різних банків та різних платіжних систем.

– Ми вбачаємо  можливість формування звички і довіри до безготівкових платежів з боку населення, каже представник компанії Visa Євген Лісняк. Вважаємо, що це дуже корисно і для міської влади та перевізників, тому, що допомагає, як казав пан мер, більш прозоро більш детально відстежувати пасажиропотоки

68 одиниць міського комунального транспорту та перші 15 маршрутних таксі, що обладнані мобільними терміналами, були оновлені і отримали можливість прийому оплати проїзду банківськими картками та NFC пристроями на рівні з міським електронним квитком та Файною карткою.

При оплаті проїзду банківською карткою тариф прирівнюватиметься до готівкового, тобто 4 гривні у тролейбусах та 5 гривень у маршрутних таксі.

Міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив: “Ми працюємо над тим, щоб зробити життя в місті більш комфортних, і оплата банківськими картками у транспорті зробить користування ним зручнішим. пишаємось тим, що вперше в Україні таку можливість реалізовано і у приватному транспорті міста. Але, наголошу, що це лише черговий етап масштабної транспортної реформи у Тернополі. На часі закупівля великих низькопідлогових автобусів та створення єдиної муніципальної транспортної компанії Тернополя. У нашому місті буде якісний, зручний та доступний транспорт”, – зазначив Сергій Надал.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти