Як виглядає електромобіль-трансформер за $75 тисяч (ВІДЕО)

Електромобілем сьогодні вже нікого не здивуєш. А от функціональний автомобіль-трансформер, як у кіно – інша справа. Японці вже отримали 30 попередніх замовлень на диво техніки під назвою Earth 1, повідомляє auto.24tv.ua.

Earth 1 – творіння японської компанії Four Link Systems. Це функціональний електромобіль, що здатний змінювати форму. Компанія збирається вивести його на дороги загального користування у березні 2018 року.

Конструкція Earth 1 передбачає можливість зміни положення кабіни двомісного електрокара з горизонтальної на вертикальну. За задумом творців електрокара, це полегшить паркування та зменшить місце, що автомобіль займає на стоянці. Ще однією особливістю електрокара-трансформера є його колеса. Вони здатні обертатись навколо вертикальної осі, що дозволяє здійснювати розворот на місці. Це також має полегшити заїзд та виїзд з паркінгу. Функції управління трансформацією реалізовані за допомогою джойстика.

Керування ж як Earth 1 на дорозі нічим не відрізняється від управління звичайним автомобілем. У нього є рульове колесо, селектор режимів трансмісії, педалі акселератора і гальмівної системи.

Творцем цього дива техніки є Куньо Окавара – добре знаний у Японії дизайнер комп’ютерних ігор. Four Link розробила Earth 1 з нуля, хоча деякі його компоненти є товарами з основної продуктової лінійки цієї компанії.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти