Укравтодору на замітку: 9 неймовірних транспортних розв’язок світу

Китай продовжує дивувати увесь світ. Цього разу — розмахом і масштабом дорожнього будівництва. Представлені фото унікальної дорожньої споруди — Шіцзячжайскої розв’язки, створеної в складній гірській місцевості. Вона з’єднує два швидкісних шосе. Вітаючи жителів «Піднебесної» з черговим рукотворним «чудом світу», згадаємо найнезвичайніші прояви інженерної думки в області дорожнього будівництва — повідомляє ресурс Proman.

1. Шіцзячжайска розв’язка є різнорівневою дорожньо-транспортною розв’язкою в місці перетину сянсійської ділянки швидкісного шосе Баотоу-Маомін зі швидкісним шосе Юншунь-Цзішоу.

2. Gravelly Hill Interchange трохи нагадує спагетті. Саме таке наймення отримала ця система доріг ще в 1965 році в статті, де був описаний план будівництва Gravelly Hill Interchange. Термін прижився, і тепер всі великі розв’язки часто називають «клубком спагетті». Gravelly Hill Interchange існує з 1972 року і знаходиться в місті Бірмінгем, Англія, пише «Популярна механіка».

3. Puxi Viaduct. Ця транспортна розв’язка — одна з найбільших у світі. Вона складається з шести рівнів і пропускає тисячі автомобілів на годину.  Диво інженерної думки можна побачити в Пукса — історичному центрі Шанхаю.

4. Tom Moreland Interchange. Дивно симетрична споруда була створена в 1987 році. Місцеві жителі, як і британці, називають свою транспортну розв’язку спагетті. Ця система доріг знаходиться в штаті Джорджія, США.

5. Judge Harry Pregerson Interchange. Розв’язка розташовується в Каліфорнії: щодня через цю систему проїжджає понад 600 000 автомобілів. У 1996 році автостраді присудили звання «Диво інженерної думки». Дійсно, диво.

6. Kennedy Interchange. Транспортна розв’язка була побудована в 1964 році і отримала свою назву на честь меморіалу Джону Кеннеді, розташованому неподалік. Kennedy Interchange знаходиться в Луїсвіллі, штат Кентуккі.

7. Oyamazaki Interchange. Ця розв’язка славиться тим, що вона повністю дезорієнтує водія: перш ніж виїхати в потрібному напрямку, доводиться дуже довго «нарізати кола». Але, погодьтеся, виглядає вражаюче. Дивовижна конструкція знаходиться в місті Осака, Японія.

8. Gate Tower Building. Але Oyamazaki Interchange не єдине інженерне диво в Осаці. Вражає і Gate Tower Building- єдина в світі дорога, яка пролягає прямо через будівлю. Кажуть, естакада анітрохи не заважає його мешканцям, а власники Oyamazaki Interchange навіть сплачують оренду.

9. Nanpu Bridge — це кругова розв’язка, яка перетікає в грандіозний міст через річку Хуанпу. Загальна протяжність Nanpu Bridge — 8 346 метрів. Ця конструкція була побудована в 1991 році і розташовується в місті Шанхай.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти