На дорогах дозволять випередження справа

У Швейцарії на дорогах дозволять випередження справа.

Уряд країни (Федеральна рада) і велика палата парламенту (Національна рада) підтримують внесення змін до швейцарські правила дорожнього руху, що стосуються порядку випередження справа. Рада кантонів (мала палата парламенту) так само з цим згоден, незважаючи на рекомендації профільного Комітету.

Сьогодні обгін справа (випередження з негайним перестроюванням вліво) є в Швейцарії порушенням ПДР, через яке можна навіть позбутися водійських прав. Однак в разі, якщо «транспортний потік на лівій смузі стає більш щільним і повільним, ніж потік на правій», то його дозволяється випередити, залишаючись на правій смузі.

Так сказано в ПДР, але конкретна реалізація цього положення обертається юридичними складнощами, до того ж воно вже морально застаріло. У цьому переконаний Тьєррі Буркарт (Thierry BurkartВнешняя посилання), депутат Національної ради від партії лібералів (FDP) і заступник голови впливового швейцарського автомобільного клубу. На його думку, загрожують штрафи і непрозоре правове регулювання ведуть до того, що багато водіїв просто не наважуються випереджати праворуч машини, які ледве їдуть лівіше.

В результаті настільки цінна пропускна здатність швейцарських національних швидкісних автотрас використовується не в повній мірі, а затори ускладнюють дорожній рух і призводять до незручностей.

Джерело: swissinfo.ch

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти