Аваков хоче якнайшвидшого впровадження на українських дорогах режиму відеофіксації

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков висловився за посилення відповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані і перевищення швидкості. Він також хоче якнайшвидшого впровадження на українських дорогах режиму відеофіксації.

За словами Авакова, зараз в Україні в результаті ДТП гине більше людей, ніж на війні. Знизити рівень дорожніх аварій може, в тому числі і посилення відповідальності за них. Якщо водій знає, що йому за ДТП в алкогольному стані може загрожувати до 10 років позбавлення волі, то він сто разів подумає, перш ніж сісти за кермо автомобіля в нетверезому стані, пише autonews.ua.

Арсен Аваков розкритикував депутатів Верховної Ради, які ніяк не можуть зважитися на введення більш суворих заходів стосовно порушників швидкісного режиму і водіїв-п’яниць. На словах кожен депутат виступає за посилення відповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані і перевищення швидкості, але коли справа доходить до голосування за конкретний законопроект – не вистачає голосів для його затвердження.

Тим часом, минулого місяця депутати ВР в першому читанні прийняли законопроект, який передбачає підвищення верхньої планки покарання за порушення правил дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння. Якщо його затвердять в другому читанні, а потім його підпише президент Петро Порошенко, то тоді за дане правопорушення у місцях позбавлення волі можна опинитися на термін до 10 років.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти