Безпілотні таксі вийшли на маршрути

В японському Токіо компанії «Hinomaru Traffic» і «ZMP» почали тестувати безпілотне таксі з пасажирами. Експеримент триватиме до 8 вересня. Про це йдеться у прес-релізі компаній, передає Кореспондент.

Наразі компанії в столиці Японії часто стикаються з проблемою нестачі водіїв через зростаючий попит на такі послуги з боку місцевих жителів і туристів. У «Hinomaru Traffic» і «ZMP» вважають, що безпілотні автомобілі дозволять частково розв’язати цю проблему.

Безпілотне таксі виконуватиме вісім рейсів на день між діловим районом Отематі й кварталом Раппонгі, де зосереджена більшість барів, клубів і модних магазинів.

Рух автівки здійснюється в автоматичному режимі, включаючи повороти і перестроювання між рядами. При цьому за кермом автомобіля сидітиме водій, який в екстреній ситуації може втрутитися і взяти керування транспортним засобом на себе.

Щоби взяти участь в тестах у ролі пасажира, необхідно було в липні пройти відповідний відбір. Плата за проїзд за маршрутом фіксована і складає 1500 ієн (близько $14).

Ґрунтуючись на результатах цього експерименту, вирішуватиметься питання розширення зони пересування і поліпшення обслуговування.

У разі успіху тестових випробувань безпілотні таксі можуть почати курсувати в Токіо напередодні літніх Олімпійських ігор 2020 року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти