Scania випустить вантажівку з водневим двигуном

Шведський автомобільний гігант Scania готує до виходу свій перший вантажний автомобіль під назвою Renova, що працює на водневому паливі.

«Ми дуже зацікавлені в розробці нових паливних елементів і використання їх в реальних проектах. Водневі паливні елементи являють собою не менш перспективну технологію, ніж електродвигуни. Обидва ці напрями роблять важливі кроки в бік відмови від вуглеводнів», – розповіла одна з керівників компанії Scania Маріта Нільссон, передає Твоя МАШИНА.

В рамках проекту по створенню Renova Scania співпрацює зі Шведським Агентством з енергетики і зі Стокгольмським Королівським Технологічним інститутом. Але найцікавіше в цьому проекті те, що Renova буде не просто вантажівкою, а сміттєвозом.

Глава дослідницької групи Renova Ханс Закріссон повідомив наступне: «Використання паливних елементів, що працюють на водні, є дуже привабливою альтернативою для важких комерційних автомобілів на кшталт сміттєвозів. Вантажівки в цьому плані набагато вигідніші, ніж легкові авто. Вони отримують вигоду від нового виду енергії, зберігаючи при цьому одні з кращих аспектів, властивих двигунам, які працюють на вуглеводнях».

Очікується, що перша вантажівка Scania з водневими паливними елементами вийде на ринок протягом наступного року.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти