Ford показав найпотужніший і найшвидший Focus в історії (ФОТО)

Компанія Ford назвала основні характеристики “зарядженої” версії хетчбека Focus нового покоління. Автомобіль, в якому використовували технології спорткара Mustang, пікапа F-150 Raptor і суперкара GT, став найпотужнішою і найшвидшою модифікацією моделі з індексом ST.

Ford Focus ST оснащений 2,3-літровою “четвіркою” сімейства EcoBoost з двоканальної турбіною. Агрегат розвиває 280 к. с. і 400 Н • м крутного моменту. Трансмісія – шестиступінчаста “механіка”, а з осені 2019 року буде доступний семідіапазонний «робот» з двома зчепленнями.

У двигуні використана інноваційна система нівелювання затримки роботи турбіни, яка залишає відчиненими дросельну заслінку протягом ще трьох секунд після того, як водій відпустив педаль акселератора, що дозволяє прискорити набір тяги при низьких оборотах мотора. Подібна технологія використовується, наприклад, на суперкарі GT та екстремальному пікапі F-150 Raptor.

Хот-хетч здатний набирати першу “сотню” за 5,7 сек. – наприклад, рівно стільки ж йде на прискорення з місця до 100 км/год у 320-сильного Honda Civic Type R. Максимальна швидкість примусово обмежена електронікою на позначці 250 км на годину.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти