Lamborghini показала найпотужніший в історії спорткар (фото)

Виробник Lamborghini розсекретив свій перший в історії гібридний спорткар під назвою Sian. Публічний дебют автомобіля відбудеться на автосалоні у Франкфурті 10 вересня.

Новинка буде випущена обмеженим тиражем в 63 екземпляра. Ціна моделі – 3,6 млн доларів. На даний момент всі екземпляри Sian вже розкуплені.

До складу гібридної силової установки новинки увійшов 6,5-літровий безнаддувний двигун V12 з віддачею 775 кінських сил. Цей мотор також використовується на Aventador SVJ. Агрегат працює спільно з електромотором потужністю 34 кінські сили і семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Сумарна віддача машини становить 819 кінських сил. Тяга передається на всі колеса.

Живиться система не від літій-іонної батареї – вперше для цього використовується суперконденсатор. Пристрій розташовується між пасажирською капсулою і двигуном для кращого розподілу ваги. Суперконденсатор в три рази потужніший і втричі легший за акумулятори. Заповнювати енергію можна при кожному гальмуванні за допомогою особливої ​​системи рекуперації. Застосовувати її можна для підвищення потужності при розгоні. Це нововведення є власною розробкою інженерів Lamborghini.

Розгін до «стні» у суперкара займає 2,8 секунди, максимальна швидкість – 350 км на годину

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти