В Україні можуть змінити правила дорожнього руху: важливі деталі

В Україні хочуть розширити список учасників дорожнього руху.

Після ДТП за участю електросамоката напередодні у Нацполіції пояснили, що наразі у чинному законодавстві немає чіткого визначення щодо юридичного статусу електросамокатів та їхніх водіїв. А отже, їх не можна зарахувати ні до пішоходів, ні до велосипедів, ні до транспорту – до жодної категорії, передає 24 канал.

Тому патрульна поліція рекомендує власникам новомодних засобів пересування подбати про власну безпеку та пам’ятати, що вони учасники дорожнього руху – хоч і з невизначеним статусом.

У будь-якому випадку, подбати про безпеку варто і, як це роблять велосипедисти, користуватися хоча б шоломами та наколінниками. І не забувати подавати сигнали іншим учасникам дорожнього руху про свої маневри.

Поліція просить також і водіїв автомобілів: “Якщо ви бачите, що по дорозі їде електросамокат, дотримуйтеся безпечної дистанції – адже власники таких засобів пересування не є захищеними”.

Нагадаємо, у Львові 16 вересня Marcedes-Benz зіткнувся з електросамокатом. 36-річний водій двоколісника потрапив до лікарні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти