Польща ускладнила життя українським автомобілістам

У сусідній Польщі вирішили активно боротися з автомобілями, які надмірно забруднюють атмосферу.

Знову новини з Європи, точніше – з Польщі. І цікаві вони будуть не лише тим з нас, хто подорожує польськими дорогами, а й взагалі всім українським автомобілістам. Що ж там трапилось нового? Місцева поліція в рамках загальнонаціональної програми «SMOG» розпочала за допомогою газоаналізаторів та димомірів перевіряти всі транспорті засоби, щодо яких є підозра у понаднормовому забрудненні атмосфери, передає AUTO.RIA.com.

Тож тепер там можуть «задути» не лише водія: якщо буде виявлено, що в автомобіля нелади з викидами – штраф 500 злотих (це близько 3200 грн) та… вилучення свідоцтва про реєстрацію! І це ще не все, повідомляє Moto.pl: далі «забракована» машина зможе продовжити рух лише на евакуаторі, й виключно до найближчого автосервісу, де мають бути усунені всі недоліки, через які авто «коптить» більше дозволеного.

Також представники польської поліції повідомляють, що до порушників буде застосовуватись так звана «нульова толерантність»: при виявленні найменших перевищень допустимого вмісту шкідливих речовин авто буде допущене до експлуатації лише після ремонту двигуна та/або системи випуску відпрацьованих газів. Зрештою, саме такою і є ціль програми «SMOG» – вилучити з трафіку всі потенційно небезпечні для навколишнього середовища автомобілі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти