Єдиний у своєму роді Lamborghini Countach продадуть на аукціоні (фото)

На автомобільному аукціоні Russo and Steel в штаті Арізона, США виставлять на продаж єдиний в своєму роді суперкар Lamborghini Countach 1985 року випуску. Саме цей автомобіль використовувався пресою для тестів і фотосесій для офіційних брошур.

Історія моделі Countach налічує всього 16 років, за цей час купе встигло змінити кілька модифікацій і потрапити в історію світового автопрому, як один з найпривабливіших спортивних автомобілів. Усього було випущено 1997 таких авто.

Виставлений на торги екземпляр належить до найпотужнішої у всій лінійці модифікації 5000QV. Такий суперкар обладнаний модернізованим 5,2-літровим V12. На кожен циліндр передбачено по чотири клапани – звідси і назва моделі QuattroValvole.

Потужність 48-клапанного двигуна становить 455 к.с. Карбюратори в цій модифікації розташовані над двигуном, в той час як у минулих Countach вони перебували з боків – таке нововведення допомогло поліпшити забір повітря.

На сьогоднішній день приблизна вартість примірника не розголошується, але вона явно буде вимірюватися сотнями тисяч доларів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти