Столичним водіям зробили важливе попередження

Патрульна поліція столиці протягом місяця винесла 8600 постанов про порушення правил проїзду по виділеній смузі (смуга А) громадського транспорту.

Про це пише Вечірній Київ.

За даними радника мера Києва Максима Бахматова, за добу смугою громадського транспорту проїжджає 8 тисяч автомашин, з них лише 15 відсотків складає саме громадський транспорт.Нині у Києві довжина всіх виділених смуг для тролейбусів, автобусів та маршруток складає 99,8 кілометрів. Першу експериментальну ділянку відкрили ще у 2001 році на Повітрофлотському проспекті.На карті – існуючі та перспективні напрямки для влаштування виділених смуг руху у столиціВже кілька років у столиці не можна їздити смугами для комунального транспорту на вулицях та проспектах. Нагадуємо водіям, де вони існують, аби не потрапляли під штрафи, адже наводити порядок на дорогах продовжать. Отже, виділені смуги існують:

у центрі міста на:

вулицях Саксаганського, Жилянській, Антоновича, Великій Васильківській, бульварі Шевченка, проспекті Перемоги, бульварі Лесі Українки, вулиці Шота Руставелі.

на великих магістралях :

бульварі Перова, проспектах Визволителів, Миру, Дружби народів, Лобановського, Бандери, Шухевича, Перемоги, Глушкова, вулицях Будівельників, Гетьмана, Довженка, Теліги, Чоколівському бульварі, Набережно-Рибальській дорозі.Цікаво, що автобуси маршруту 114 обладнані спеціальними камерами спостереження за завантаженістю смуги громадського транспорту сторонніми автомобілями. Нагадаємо, що цей маршрут курсує з Троєщини через Поділ та центр міста до Центрального залізничного вокзалу.За даними Центру організації дорожнього руху Києва, створено перелік перспективних напрямків запровадження виділених смуг громадського транспорту в столиці.

До нього потрапили:

вулиця Маяковського, проспект Соборності – міст Патона, проспект Бажана, Столичне шосе, весь Повітрофлотський проспект, вулиця Борщагівська, проспекти Леся Курбаса та Любомира Гузара (колишній Комарова).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти