Porsche представила «доступну» версію Taycan (фото)

На автомобільній виставці в Лос-Анджелесі німецький автовиробник представив електричний спорткар Porsche Taycan у версії 4S.

Спочатку Porsche презентував Taycan лише в найбільш потужних і дорогих модифікаціях: Turbo (680 к.с.) і Turbo S (761 к.с.), тепер же компанія представила версію 4S, яка візуально відрізняється іншою формою переднього повітрозабірника, іншим дифузором, оригінальними 19-дюймовими колісними дисками і червоними гальмівними супортами. Втім, диски і гальма покупці зможуть вибрати інші з великого списку опцій.

Taycan 4S має повний привід і приводиться в рух двома електромоторами (по одному на кожній осі), але головною технічною особливістю моделі є більш компактний синхронний двигун на задній осі, довжина якого становить 130 мм замість 210 у Turbo-версій. При цьому двоступеневий редуктор збережений. Пікова потужність Taycan 4S з базовим акумулятором Performance на 79,2 кВт ∙ год становить 530 к.с. Також доступна батарея Performance Plus ємністю 93,4 кВт ∙ год (як у версій Turbo і Turbo S), і в цьому випадку максимальна віддача виростає до 571 к.с.

Від обраної батареї залежить і максимальна потужність зарядки: 225 кВт у базовій модифікації і 270 кВт у версії Plus. Пробіг на одній зарядці також буде різний: 407 і 463 км по циклу WLTP відповідно.

Як і більш дорогі версії, нова модифікація оснащується пневматичною підвіскою. Але замість дорогих вуглецево-керамічних гальм штатно встановлені більш скромні чавунні диски – діаметром 360 мм спереду і 358 мм ззаду.

Дебют Porsche Taycan 4S на ринку запланований на січень наступного року, але ціна поки оголошена тільки в США: мінімум 104 000 доларів проти 151 000 за версію Turbo.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти