Для чого досвідчені водії в автомобілі возять пляшку горілки або спирту

Напередодні зими багажники автомобілів поповнюються традиційними аксесуарами, що дозволяють полегшити життя водіям: лопатами, каністрами «незамерзайки», проводами для прикурювання, щітками і шкребками для льоду. Однак досвідчені водії кладуть туди ще й пляшечку етилового спирту або, на крайній випадок, горілки.

Для чого, і яким повинен бути той самий «крайній випадок»?

Бувалі автовласники знають, що взимку «незамерзайка» витрачається стрімко, а її висока ціна – далеко не завжди гарантує якість. Тому купують її по 100 грн у продавців на узбіччі – це і не накладно, і не смердить, і заявлені на етикетці характеристики рідина майже витримує, та й «тюнінгу» піддається легко – достатньо перед сильними морозами підвищити у синій рідині вміст спирту, доливши його в бачок омивача. Коли прийдуть морози, «омивайка» в бачку гарантовано не замерзне. А значить, його «не розіпре», а тонкі патрубки, що ведуть до форсунок склоомивача – не заб’ються льодом.

Крім цього, спирт допоможе швидко позбутися і від щільного шару інею і крижаної кірки на лобовому склі. Метод особливо актуальний, коли необхідно швидко сісти в автомобіль і поїхати. Досить полити спиртом місце лобового скла навпроти водія і трохи почекати, коли лід перетвориться на воду.

Навіть коли ви потрапили в снігову пастку на допомогу приходить все та ж пляшка спирту – він дозволить розтопити лід, що утворився під снігом, тим самим покращивши зчеплення протектора шини з поверхнею.

І звичайно ж, спирт завжди дозволить зігрітися у сніговому полоні самому водієві. Ним можна обтиратися або, скажімо, розпалити багаття. А можна, в очікуванні допомоги і щоб зовсім не замерзнути, прийняти всередину – але це вже крайній випадок.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти