Один з рідкісних електрокарів знайшли покинутим на парковці (фото)

У мережі опублікували світлини рідкісного електромобіля, виявленого на одній з парковок в США. Мова йде про творіння General Motors – EV1.

Концерн General Motors випускав електоромобіль EV1 з 1996 по 1999 рік. Всього ж було випущено трохи більше тисячі таких моделей. На жаль, автовиробник відкликав всі екземпляри EV1 і знищив. Але одному електрокару все ж вдалося дожити до наших днів.

Випуск EV1 обумовлений тим, що в Каліфорнії був прийнятий закон, який вимагав, щоб мінімум 2% продажів автомобілів припадало на моделі з нульовим рівнем викиду шкідливих речовин.

Автомобіль продавався виключно в лізинг з вельми великим початковим внеском і додатковими щомісячними платежами. За заявами General Motors, модель EV1 була дуже збитковою.

EV1 оснащувався електродвигуном потужністю 137 к.с., що живиться від двох типів акумуляторів. Спочатку використовувалися свинцево-кислотні батареї із запасом ходу 160 кілометрів, проте в 1998 році автомобіль обладнали нікель-метал-гідридною системою живлення, яка дозволяла проїхати без підзарядки 225 кілометрів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти