Nissan Leaf перетворили на «різдвяну ялинку» (фото)

Японська компанія Nissan нарядила електромобіль Leaf до нового року. Хетчбек прикрасили тисячами світлодіодних лампочок, покликаних нагадати водіям, що електрокари можуть самі генерувати енергію через рекуперацію.

Рекуперація енергії в Nissan Leaf здійснюється через електронну педаль акселератора e-Pedal. З її допомогою можна управляти не лише розгоном, але і уповільненням аж до повної зупинки. Також після активації режиму B mode кінетична енергія перетворюється в електричну при використанні звичайної педалі гальма. Наприклад, за 17 700 кілометрів Leaf виробляє до 744 кіловат чистої електроенергії. Це приблизно 20 відсотків від загальної витрати електроенергії на рік.

У Європі Nissan реалізує дві модифікації Leaf з силовими агрегатами на 150 і 211 кінських сил (320 і 340 Нм крутного моменту) і акумуляторами ємністю 40 і 62 кіловат-години. Запас ходу хетчбека при цьому становить від 270 до 385 кілометрів. До того ж «далекобійний» Leaf e + підтримує зарядки потужністю 100 кіловат, а звичайний – всього 50 кіловат.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти