У Німеччині почалися нові переговори щодо «дизельгейту»

Німецький автовиробник Volkswagen AG і Федеральне об’єднання центрів захисту прав споживачів ФРН (VZBV) приступили до переговорів про мирову угоду у справі щодо маніпуляції даними, що стосуються змісту шкідливих речовин у вихлопних газах дизельних двигунів.

Як йдеться в спільній заяві, мета VZBV і Volkswagen – прагматичне рішення в інтересах клієнтів, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Deutsche Welle.

Переговори про виплати можливих компенсацій поки знаходяться на ранній стадії. “Питання, чи вдасться досягти врегулювання, залишається відкритим”, – підкреслюють сторони.

У разі позитивного врегулювання спору шанси 444 тис. подавачів групового позову, який розглядається у вищому земельному суді в Брауншвейгу (федеральна земля Нижня Саксонія), зростають, і їм, можливо, вдасться домогтися компенсацій у зв’язку з “дизельгейтом”.

Головуючий суддя Міхаель Неф вже під час перших слухань при розгляді цього прецедентного групового позову в вересні і листопаді рекомендував VW і інстанціям, що захищають споживачів, почати відповідні переговори.

Досі представники автовиробника говорили, що з урахуванням індивідуального характеру окремих випадків і неповного регістру з іменами стягувачів “насилу уявляють собі” подібний сценарій.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти