Названі фактори, при яких слід негайно замінити акумулятор авто

Ніщо не вічне в нашому житті, як і акумулятор автомобіля. Рано чи пізно батарею доведеться замінити.

Якщо ж не хочеться потрапити в неприємну ситуацію, то слід вміти розпізнавати той момент, коли можна буде з усією впевненістю сказати, що «час прийшов». Отже, що ж потрібно знати про момент заміни АКБ.

Для початку було б непогано зрозуміти, як довго в принципі здатний прослужити акумулятор. Максимальний термін експлуатації дуже сильно залежить від моделі батареї. Наприклад, гібридний варіант з безперешкодним доступом до «банок» здатний пропрацювати від 5 до 6 років. Гібридний акумулятор з пластинами, обплутаними спеціальними конвертами, служить від 6 до 7 років. Гібрид з абсорбованим електролітом – від 8 до 10 років. Очищений AMG здатний пропрацювати до 12 років. Відповідно до чинних норм гарантія на акумулятор (в залежності від версії) повинна становити 1,5-2 роки.

Тепер, що стосується ознак швидкого виходу батареї з ладу. Першою і однією з найбільш яскравих ознак є утруднений пуск двигуна автомобіля навіть після незначного простою. Далі  йдуть перебої в роботі різних автомобільних систем-споживачів енергії. Наприклад, якщо при запуску машини «гасне» магнітола, то з акумулятором справи кепські. Тривожним дзвіночком може бути і не відразу погасаючий індикатор АКБ на приладовій панелі машини.

Якщо з’явилися сумніви в якості роботи акумулятора, то варто звернути увагу на його клеми. Наявність слідів окислення на них з високою ймовірністю свідчить про те, що всередині вже йде процес деградації пластин й електроліту.

Нарешті, найпростіша і вірна ознака, яка вкаже на стан акумулятора – це неможливість завести машину.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти