Спорткар Toyota оснастили двигуном від Nissan Leaf

Власник спорткара Toyota GT86 з Німеччини зіткнувся з досить поширеною для моделі проблемою – необхідністю капітального ремонту дволітрового «атмосферника».

Замість цього він вирішив повністю замінити силову установку на електромотор від Nissan Leaf. Що найдивніше, автомобіль від цього тільки виграв, причому не тільки в кількості шкідливих викидів, але і в динаміці.

Дволітрова «четвірка» завжди була слабким місцем Toyota GT86 і Subaru BRZ, але частіше шанувальники автомобіля міняли мотор на улюблений багатьма фанатами «Тойоти» 2JZ або V-подібну «вісімку» серії LS. Але Філіп Шустер вирішив піти іншим шляхом і встановив на місце зламаного двигуна агрегат, у якого взагалі немає циліндрів – електромотор від Nissan Leaf 2014 року випуску.

Toyota GT86 із заводською силовою установкою набирала першу «сотню» за 7,6 секунди. Максимальна швидкість обмежена на позначці 233 км/год. Як не дивно, перехід з ДВЗ на електротягу допоміг це виправити.

Електрична версія купе прискорюється до 100 км/год менш ніж за п’ять секунд, але трохи знизилася максимальна швидкість – до 215 км/год.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти