Названі 3 поломки, після яких машину краще здати на металобрухт

Автомобіль – це одна з тих речей, що здатна не тільки значно полегшити життя людини, але і додати в головного болю, а найголовніше – спустошити ваш гаманець. Все через те, що машина неминуче ламається.

У більшості ситуацій питання вирішується ремонтом, проте існують такі випадки, коли автомобіль краще відразу відправити на звалище.

1. Порушення геометрії кузова

В абсолютній більшості випадків порушення геометрії кузова автомобіля відбувається, якщо машина встигла побувати в аварії. Щоб порушити геометрію, зовсім не обов’язково потрапити в серйозну ДТП, іноді достатньо і «невинного» на перший погляд зіткнення. Коли таке відбувається, то псується не тільки зовнішній вигляд машини. Порушена геометрія кузова є причиною погіршення керованості, динаміки, а також зниження загального рівня безпеки машини.

Звичайно, при бажанні і належному вливанню грошей, кузов можна відновити. Однак, реставрація геометрії – це одна з найдорожчих опцій в ремонті. В цілому набагато рентабельніше в такій ситуації буде купити новий автомобіль. Досить сказати, що навіть страхові компанії в таких ситуаціях приймають рішення про списання авто.

2. Зношеність двигуна

Знос мотора – неминуча вікова проблема кожної машини. Якщо автомобіль не піддається регулярному технічному обслуговуванню та капітальному ремонту, то знос відбувається набагато швидше, ніж того хотів би господар. В кінцевому підсумку двигун втрачає свою продуктивність, збільшується витрата мастила і скорочується рівень безпеки при водінні.

Кращим рішенням у такій ситуації буде продаж автомобіля, нехай і не за великі гроші. Звичайно, з усіх серйозних проблем – ця цілком вирішувана. Однак, заміна численних вузлів, елементів і агрегатів в кінцевому підсумку може вилетіти в таку суму, що буде набагато простіше і краще купити більш новий автомобіль.

3. Бурхливий розвиток корозії

Навіть при ідеальному дотриманні всіх експлуатаційних вимог, автомобіль рано чи пізно починає іржавіти. Розвиток корозії – це неминучий процес. До пори до часу боротися з цим явищем можна.

Своєчасне видалення іржі з подальшою захисною обробкою кузова допоможе відтягнути неминуче. Проте, з кожним роком кузов буде страждати все більше.

Куди гірше, якщо автомобіліст не встиг вчасно помітити початок розвитку корозійного процесу в якомусь місці або просто проігнорував його. У такому випадку іржа призведе до появи перших дірок. Переварювання кузова – не панацея, крім того, «розвага» – це вкрай дорога.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти