У Peugeot пояснили, чому зникають кабріолети і купе

Керівник французької марки Peugeot Жан-Філіп Імпарато розповів про причини скорочення лінійки купе і кабріолетів. Уся справа в тому, що для розробки дводверних моделей необхідні вагомі інвестиції, а на сьогоднішній день компанії вважають за краще вкладатися в електрифікацію, безпілотні технології та високошвидкісний зв’язок 5G.

У своєму інтерв’ю британському журналу Autocar топ-менеджер підкреслив, що з симпатією ставиться до машин з кузовами купе і кабріолет, але обмеженість фінансування змушує його і керівників інших автомобільних концернів чимось жертвувати, щоб залишатися конкурентоспроможними.

Справа в тому, що розробка автомобілів в кузові купе або кабріолет вимагає великих грошових і ресурсних витрат, при цьому виробничі тиражі «нішевих» моделей зовсім невеликі, тому інвестиції в них економічно невиправдані. Такий стан змушує відмовлятися від непрактичних кузовів навіть великі автоконцерни, зокрема Volkswagen і Mercedes-Benz – у відставку відправлений Beetle, не отримає наступника S-Class в кузові Coupe.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти