Мотоцикли Jawa повертаються на ринок

Як пише Indian Autos Blog, найближчим часом мотоцикли бренду Jawa з’являться на ринку Чехії.

Нагадаємо, що легендарна марка мотоциклів Jawa з колишньої Чехословаччини з 2017 року належить індійській промисловій компанії Mahindra & Mahindra. На індійському ринку новим власникам Jawa вдалося не тільки відродити цей бренд, але створити там стійкий попит, який в окремі місяці навіть перевищував пропозицію.

Тому Mahindra прийняла рішення вивести мотоцикли Jawa і на європейський ринок. Так, дочірня компанія індійського гіганта – Classic Legends вже оформила в Європі сертифікат на модель Jawa 300. Першою країною, де будуть запущені продажі Jawa, стане Чехія, в якій вже відбулася публічна презентація новинки.

Модель Jawa 300 для європейського ринку буде практично повністю повторювати мотоцикл для Індії. У Чехії мотоцикл буде продаватися за стартовою ціною 149 тис. 900 місцевих крон, це приблизно 6 тисяч доларів.

В оснащенні Jawa 300 знаходиться одноциліндровий мотор з рідинним охолодженням робочим об’ємом 293 см³ власної розробки Classic Legends. Потужність двигуна становить 27,4 к.с. і 28 Нм крутного моменту. Силовий агрегат повністю відповідає екологічним стандартам «Євро-6». Пізніше на ринку Чехії з’являться й інші версії Jawa – Perak, Forty Two, а також Classic.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти