В ЄС вирішили оригінально боротися з нетверезими водіями

З 2024 року всі нові машини на європейському ринку повинні бути обладнані інтерфейсом для підключення алкотестера (алкозамка).

Власне алкозамок буде встановлюватися залежно від країни, в якій буде продаватись авто. Наприклад, в Нідерландах, Австралії, Бельгії, Данії, Фінляндії, Франції, Австрії та США імобілайзер з алкотестером примусово ставлять на легкові авто тих водіїв, які були спіймані нетверезими за кермом, пише Авто24.

Інтерфейс під алкотестер доданий до обов’язкових пристроїв, які ЄС планує запровадити з 2022-2024 року. Серед них – розумний обмежувач швидкості, автоматичне гальмування, попередження про вихід зі смуги, реєстратор даних і моніторинг втоми водія.

Установку інтерфейсу, як і інші заходи на кшталт обов’язкового автоматичного гальмування, Європарламент має затвердити протягом найближчих місяців. Мало хто сумнівається, що результат голосування буде позитивним. Всі ці заходи в сукупності, за оцінкою законодавців, повинні до 2038 року скоротити в Європі кількість загиблих в ДТП на 25 тисяч і кількість постраждалих – на 140 тисяч.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти