Скандал навколо Nissan отримав продовження

У Сполучених Штатах Америки правоохоронці заарештували двох чоловіків, підозрюваних в організації втечі з Японії колишнього глави концерну Nissan Карлоса Гона.

Про це повідомляє Reuters.

Американська поліція в штаті Массачусетс затримала 59-річного колишнього спецназівця Майкла Тейлора і його 29-річного сина Пітера за запитом японської прокуратури, яка на початку 2020 року одержала ордер на арешт організаторів втечі. Правоохоронці вийшли на двох чоловіків після їх реєстрації на рейс з Бостона до ліванського Бейрута.

За версією слідства, операція почалася 28 грудня 2019 року, коли Пітер Тейлор прибув до Японії, де зустрівся з Гоном, який перебував під домашнім арештом у готелі Grand Hyatt в Токіо. Там вони обговорили деталі майбутнього втечі. Згодом Карлос Гон опинився в Лівані.

Тоді екс-глава Nissan заявив, що його «переслідують з політичних мотивів». Гон також звинуватив керівництво Nissan в тому, що справа щодо нього була сфабрикована за допомогою уряду Японії. Він заявив, що дії Nissan практично розвалили найбільший в світі альянс, назвавши поточні взаємини між компаніями «маскарадом».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти