5 причин, чому в авто не гріє пічка

В Україні важко уявити собі автомобіль без пічки. Адже якщо в зимову пору система опалення виходить з ладу, машина стає зовсім непридатною до експлуатації. Що може паралізувати цю вкрай важливу функцію, зараз розповімо.

НЕСПРАВНІСТЬ ВЕНТИЛЯТОРА

Одна з найпоширеніших причин – несправність вентилятора, в результаті чого тепле повітря не надходить в салон. Найчастіше ламаються підшипники або графітові щітки, і в цьому випадку вентилятор слід замінити на новий. Іноді він відмовляється працювати через перегорів запобіжника.

ЗАБИТИЙ РАДІАТОР ПІЧКИ

Це може статися в результаті попадання всередину радіатора через захисний кожух пилу, бруду, комах, листя та іншого дрібного сміття. Зсередини канали можуть засмітитися через неякісну охолоджувальну рідину, і в результаті їх непрохідності пічка перестає нагріватися. Усунути проблему можна двома способами – промити радіатор або замінити його на новий.

ДЕФЕКТ ТЕРМОСТАТА

Термостат, який регулює циркуляцію антифризу по великому або малому колі системи охолодження, може заклинити в закритому чи відкритому положенні. У першому випадку проблем з роботою обігрівача не виникне, зате двигун буде перегріватися, що загрожує серйозними проблемами. У другому випадку, чим вище передача, тим гірше буде гріти пічка. Вихід один – заміна термостата.

НИЗЬКИЙ РІВЕНЬ ОХОЛОДЖУЮЧОЇ РІДИНИ

Як правило, більшість сучасних автомобілів оснащені датчиком рівня антифризу, але в старих машинах він відсутній. Піч може вийти з ладу у зв’язку з витоком охолоджуючої рідини. Для вирішення цієї проблеми слід знайти місце розгерметизації системи, усунути витік і долити рідину в розширювальний бачок.

ПОВІТРЯ В СИСТЕМІ ОХОЛОДЖЕННЯ

До цього може призвести пошкодження прокладки між блоком і головкою блоку циліндрів, або порушення герметичності каналів системи охолодження. Найчастіше повітря потрапляє в магістраль при заміні антифризу. Усунути проблему можна за допомогою прокачування системи при знятій  кришці радіатора. Крім того, вихід з ладу печі може спровокувати забитий салонний фільтр, який вчасно не поміняли.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти