Чому небезпечно зливати бензин з автомобіля

Ситуації, коли необхідно злити пальне з паливного бака, бувають різні: наприклад, щоб почистити резервуар або терміново позбутися від неякісного бензину. Буває й таке, що в дорозі потрібно з кимось поділитись пальним. Однак навіть у таких випадках самостійно цього робити не варто.

Зазвичай, зливання пального довіряють фахівцям автосервісу. І навіть в екстреній ситуації водіям-початківцям від цієї процедури краще відмовитися.

Багатьом знайомий старий дідівський спосіб, коли один кінець шланга опускається через горловину в бак, а через інший ротом втягується повітря, щоб пальне полилося в приготовлену ємність. Важко уявити, скільки бувалих водив наковтались бензину, не встигнувши вчасно витягнути з рота шланг. А це дуже небезпечно для здоров’я.

Такий метод можна взяти на озброєння тільки за однієї умови – якщо ви озброєні спеціальним ручним насосом для викачування пального. Завдяки цьому пристрою відпадає необхідність ризикувати здоров’ям.

Крім того, слід враховувати, що цей метод можна застосовувати в основному на старих автівках, адже баки сучасних авто оснащені спеціальними фільтрами і клапанами, що перешкоджають проникненню шланга всередину.

Для використання аварійних зливних систем, що дозволяють повністю позбутись пального, слід звертатися в автосервіс.

Як правило, отвір розташований з боку днища, і машину необхідно заганяти «на яму» або підйомник. Особливо спритні автолюбителі зливають пальне безпосередньо з паливної магістралі, від’єднавши трубопровід в підкапотному просторі. Як мінімум, для цього потрібно знати як цей самий трубопровід виглядає і де знаходиться. Від’єднаний шланг опускають в ємність, повертають ключ запалювання, і пальне ллється, поки працює бензонасос.

Це робити вкрай небезпечно, оскільки насос може перегрітися. Крім того, він вийде з ладу, якщо бензин почне пінитись. Варто знати, що такий спосіб є вкрай пожежонебезпечним. Пари бензину легко спалахують від найменшої іскри, яка може з’явитись із зношеної електропроводки, і в разі замикання пожежі не уникнути.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти