В Європу на авто: все, що варто знати водіям

Перед тим, як їхати до іншої країни, прочитайте основні законодавчі норми, дізнайтеся про основні порушення, за які вас можуть оштрафувати. По-різному регулюється навіть швидкість руху в містах.

МІЖНАРОДНЕ ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ
Міжнародне посвідчення водія оформляється у вигляді невеликої картонної книжечки. Вона є офіційним перекладом національних прав на іноземну мову (англійська, німецька, французька, іспанська та інші мови).

Для того, щоб отримати міжнародне водійське посвідчення, необхідно звернутися в сервісний центр МВС і надати паспорт громадянина України, копію ідентифікаційного коду, національне водійське посвідчення, медичну довідку та фотографію розміром 3,5х4,5 см на матовому папері.

Міжнародне посвідчення водія видається без складання іспитів, на підставі національного посвідчення водія терміном дії на 3 роки.

РОЗПІЗНАВАЛЬНИЙ ЗНАК УКРАЇНИ НА ТРАНСПОРТНОМУ ЗАСОБІ
Еліпс білого кольору з чорною каймою і нанесеними усередині латинськими літерами UA. Довжина осей еліпса повинна бути 175 і 115 мм. Розміщується ззаду на транспортних засобах.

ДОГОВІР ОБОВ’ЯЗКОВОГО СТРАХУВАННЯ ЦИВІЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ВЛАСНИКІВ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ (ОСЦВП)
Цей вид страхування є обов’язковим відповідно до Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

З недавнього часу придбати поліс ОСЦВП можна в режимі он-лайн.

СВІДОЦТВО ПРО РЕЄСТРАЦІЮ ТРАНСПОРТНОГО ЗАСОБУ, видане на ім’я особи, яка перетинає кордон
Якщо у вас немає прав власності на транспортний засіб, то необхідно оформити спеціальний документ. Для цього потрібна заява власника або документ, що підтверджує, що ви маєте право користуватися або розпоряджатися транспортним засобом.

На період поїздки видається свідоцтво про реєстрацію на ім’я особи, яка виїжджає за кордон. Свідоцтво про реєстрацію, видане на ім’я власника транспортного засобу, і документи, що підтверджують право користування чи розпорядження транспортними засобами, зберігаються в сервісному центрі МВС.

Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію необхідно повернути в сервісний центр МВС не пізніше ніж через 10 днів після повернення.
Транспортні засоби, на які встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім тих, які придбані в розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

ДЕРЖАВНИЙ НОМЕРНИЙ ЗНАК
Виїжджати за кордон необхідно на автомобілі з державними номерними знаками. Індивідуальні номерні знаки дійсні тільки на території України.

Джерело: Etcetera

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти