Як правильно зберігати зимові шини

З приходом весни автолюбителями традиційно необхідно замінити зимові шини на літні. І традиційно постає питання: як правильно зберігати зимову гуму, що б до наступного сезону вона залишилася в хорошому стані.

Пропонуємо Вам 8 цінних порад щодо правильного зберігання шин:

  1. Почнемо ми, мабуть, із зняття коліс. Якщо колеса будуть зберігатися на дисках, то буде не зайвим позначити задню і передню вісі, адже колеса потрібно періодично міняти місцями, задля рівномірного зношування.
  2. Далі завозимо колеса на мийку. Ідеально, коли мийка перебуває по сусідству і можна відразу помити колеса. Шини потрібно ретельно вимити від пилу, бруду і просушити.
  3. Буде не зайвим обробити після цього гуму засобом для консервації.
  4. Колеса, які будуть зберігатися на дисках, необхідно підкачати до звичного тиску.
  5. Далі варто упаковувати гуму в спеціальні мішки. Якщо гума залишається на штампованих дисках, то краще за все буде не закривати мішки герметично, а залишити приплив повітря для висихання можливого конденсату.
  6. Для зберігання шин з дисками, є кілька способів розташувати їх правильно. Найкраще, якщо колеса будуть висіти на стіні, кожне колесо на своєму гаку. Інший варіант, менш правильний – скласти колеса одне на одне стопкою. Якщо немає відповідного місця для підвішування, то можна скористатися другим способом, але в цьому випадку ми рекомендуємо приблизно раз на місяць перевертати колеса, щоб уникнути деформації.
  7. Якщо Ви зберігаєте шини окремо від дисків, то рекомендуємо поставити їх поруч. Інші способи можуть привести до деформації.
  8. Місце зберігання повинно бути сухим і злегка прохолодним. Оптимально 20 градусів за Цельсієм. Важливо, щоб поблизу коліс не знаходились паливно-мастильні матеріали, розчинники та інші предмети, які можуть пошкодити гуму.

Джерело: autonews.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти