Нардеп розповів, як в облавтодорогах крадуть гроші на ремонт українських доріг

В галузі ремонту доріг корупцію ніхто поки не переміг

В Україні неякісний ремонт доріг є наслідком незаконного розподілу бюджетних коштів між фірмами-субпідрядниками. Про це заявив під час інтерв’ю народний депутат Андрій Вадатурський.

«В Україні функціонують компанії, керівництво яких зацікавлене в частому руйнуванні доріг. Руйнування доріг обов’язково спричинить виділення коштів на ремонт. Відповідно, є ті, кому вигідні часті ремонти доріг. Потрібно, щоб ми більше руйнували і держава виділяла більше грошей на будівництво, щоб було більше злодійства», – сказав він.

Нардеп стверджує, що є схеми, якими користуються нечисті на руку чиновники, створені спеціально для привласнення бюджетних коштів.

«Якщо ви подивитеся, як проходять тендери на будівництво, то там від 20 до 40% відкатів. Я не раз звертався і в НАБУ, і в поліцію з цього приводу, ініціював кілька кримінальних справ, пов’язаних з крадіжками бюджетних коштів, надав докази. Але це закінчилося, я б сказав, нічим: з посади знімали керівників Служби автомобільних доріг, в облавтодорів, а через рік їх знову поновлювали на посадах – в інших областях в тому ж відомстві. Тобто в галузі ремонту доріг корупцію ніхто поки не переміг і чим більше грошей туди виділяють, тим цікавіше це виглядає для нечистих на руку чиновників», – сказав Вадатурський.

За його словами, за підсумками одного тендера на будівництво або ремонт дороги в Україні можна заробити кілька десятків мільйонів гривень.

«В Україні діє схема – в ході тендерів переможців змушують відмовитися від перемоги в конкурсі, їх змушують бути субпідрядниками. Тобто одна фірма пропонує виконати ремонт робіт за 50 млн, друга за 75 млн, третя – за 100 млн. Перші дві відмовляються, формально тендер виграє третя. Але субпідрядником беруть першу і другу. У підсумку ремонт фактично роблять за 50-60 млн, а залишок ділять між собою. Це замкнене коло», – підсумував нардеп.

Нагадаємо, в 2018 році на ремонт доріг виділять близько 40 мільярдів гривень

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти