7 автомобілів «старої школи», про які мріє кожен водій

Автомобільний світ дуже мінливий і непостійний, мода проходить, змінюються технології а незабаром належить зміна навіть самої суті автомобіля – з приходом каршерінга і безпілотників.

Але є моделі, які десятиліттями тримають оборону цінностей «старої школи», вірні традиціям і ніколи не підведуть свого власника – їх конструкція з кожним поколінням проходила модернізацію і доведена до ідеалу.

Ми підібрали сімку таких моделей – всі вони беззастережно впізнавані, круті і залишили слід в історії автопрому.

Mercedes-Benz S-Class

Синонім слів багатство і розкіш. Модель вперше з’явилася в 1972 році, але по суті продовжувала традиції своїх попередників з 50-х. Весь цей час головний Мерседес завжди стояв в авнгарде технологій безпеки і залишався еталоном комфорту в представницькому класі. Не дарма він так полюбився нашим політикам і олігархам та й глави інших держав використовують найчастіше саме Mercedes-Benz S-Class

Chevrolet Corvette

Ім’я настільки легендарне, що здається, ці машини були завжди. Насправді модель зародилася дійсно давно – в 1953 році. Зараз на конвеєрі вже сьоме покоління ультимативного суперкара. За цей час колосально покращилися всі характеристики, але разом з тим збережені і многоие сімейні риси: великий нижневальном V8, просторова рама, стеклопластіковий кузов і поперечна ресора як пружний елемент в передній підвісці.

Porsche 911

Перша модель Порше з індексом 911 з’явилася ще в 1964 році. Тоді це був спорткар для тих, хто не може собі дозволити Ferrari. При цьому німці намагалися робити спортивні авто придатними для щоденної експлуатації. У підсумку, основні позиції збережені: Porsche як і раніше дешевше Феррарі і при цьому навряд чи відстане від неї на треку або автобані. І так, цей суперкар цілком придатний для їзди від будинку до роботи! І при цьому разюче надійний – Порше регулярно очолює рейтинги найбільш безвідмовних автомобілів.

Ford Mustang

При згадці цієї назви в голові з’являються асоціації з нестримною силою, швидкістю і безбашенних. Мустанг з’явився в 1964 році, змінив багато поколінь (серед яких були і відверто невдалі) і зараз є справжнім красенем. Нинішня машина несе в собі пізнавані агресивно-стрімкий стиль перших поколінь. Базовим для Mustang є V6 серії EcoBoost, але класичний V8 – це зовсім інша пісня і він до цих пір в строю.

Jeep Wrangler

Одне з найбільш легендарних творінь за всю історію автопрому – Willys MB 41-го року, який призначався для армійських потреб. Автомобіль став родоночальнік цілого класу автомобілів по всьому і світу – саме він дідусь всіх позашляховиків: від УАЗа до «крузака». Прямий нащадок того Вілліса – Jeep Wrangler. Машина, звичайно, набагато більші за прародителя і відрізняється многоіх сучасними рішеннями, але при цьому зберегла концепцію, основні конструктивні особливості і головне – вражаючі позашляхові можливості.

BMW 3-Series

Саме троячку можна сміливо назвати головною моделлю для BMW. Саме в форматі досить компактного автомобіля відмінно знайшла своє втілення філософія марки з орієнтацією на водія і отримання їм задоволення від процесу водіння. Перше покоління побачило світ в 1975 році, а зараз актуальним є сьомий. Навіть сама базова «трійка» – справжній driver’s car, а топові версії М-серії дадуть фору багатьом суперкарам.

Toyota Camry

З усіх автомобілів нашого рейтингу – найпопулярніша і знакова для України. Модель випускається з 1982 року. Головний феномен – нічого, здавалося б, особливого в зовнішності або конструкції, а популярність просто шалена. Головними факторами успіху є феноменальна надійність, безпеку і комфорт. Ідеальна машина для сімейних поїздок, також улюблена чиновниками середньої ланки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти