Як можна їздити з пустим баком

Якщо датчик палива показує пустий бак, це взагалі не вказує на відсутність пального. Як правило, в ньому ще залишається певна кількість бензину чи дизеля. Однак варто пам’ятати, що на дизельних машинах повністю витрачати пальне не можна, тому що потім їх вкрай складно завести.

Слід пам’ятати, що часті гальмування і розгін збільшують витрати пального. Тому краще плавно розганятися, рідше гальмувати, і якомога раніше звертати увагу на світлофори, щоб регулювати швидкість руху машини таким чином, аби їхати на «зелений».

Якщо обстановка на дорозі дозволяє, то при порожньому баку краще рухатися на найвищій передачі. Експерти радять триматися в діапазоні 1500-3000 оборотів.

Фари і кондиціонер краще не використовувати. Вони витрачають дуже багато енергії. Однак відкривати вікна при відключеному кондиціонері не варто, адже це погіршує аеродинаміку машини і збільшує витрату палива.

Бензин можна розбавляти чистим спиртом (100 грамів спирту на 1 літр бензину).  Що стосується «дизеля», то його можна розбавити соняшниковою олією.

По можливості варто вмикати нейтральну швидкість і рухатися накатом. Це особливо добре працює на старих карбюраторних машинах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти