Cкільки грошей готувати, якщо машину забрали на штрафмайданчик

Останнім часом поліція взялася активно розчищати центри міст від автомобілів, припаркованих з порушенням правил зупинки і стоянки або залишені на місцях, призначених для осіб з інвалідністю. У хід пішли евакуатори, повідомляє АutoNews.

Після евакуації автомобіля, для його повернення потрібно оплатити вартість послуг евакуатора, а також вартість зберігання ТЗ на майданчику тимчасового утримання.

Ціна таких «послуг» чітко регламентована і затверджена Наказом трьох міністерств №967/1218/869 від 10 жовтня 2013 року.

Наприклад транспортування автомобіля вагою до 2-х тонн обійдеться 600 грн., від 2 до 3 тонн — 700 грн. Для машин вагою більше 3 тонн передбачена плата 850 грн.

Зберігання автомобіля на спецмайданчику в перший тиждень обійдеться 120 грн./день. Починаючи з восьмого дня перебування авто на стоянці, тариф змінюється на 20 грн./день.

Очікується, ситуація загостриться у вересні, коли вступить в силу новий закон, який реформує саме сферу залучення до відповідальності за неправильну зупинку і стоянку.

Евакуювати будуть у тих випадках, якщо авто:

  • припарковано на проїжджій частині в два ряди або більше;
  • припарковано в місці, яке заборонено ПДР (наприклад, на пішохідних переходах, залізничних мостах і шляхопроводах, на зупинках громадського транспорту тощо);
  • припарковано на смузі, яка виділена для руху громадського транспорту або велосипедів;
  • заважає пішоходам або ж руху інших транспортних засобів;
  • блокує проїзд по двох або більше смугах руху;
  • заважає роботі комунального транспорту (снігоприбиральні машини тощо), але тільки в разі оголошення певної місцевості зоною надзвичайно екологічної ситуації.
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти