ТОП-5 інновацій, які змінять автопром

Автомобільні технології постійно розвиваються, і скоро транспорт зміниться до невпізнання. Експерти перерахували п’ять інновацій, які зроблять це можливим.

На першій сходинці рейтингу ТОП-5 розташувався «прозорий капот», продемонстрований на концептуальному вседорожнику Land Rover Discovery Vision. Автомобіль отримав камери і датчики, які візуалізують на лобовому склі за допомогою проектора все, що відбувається під передніми колесами машини, тим самим, покращуючи огляд водія.

Другу позицію зайняла система контролю здоров’я від Ford. Вона дозволить автомобілю відстежувати ступінь втоми і особливості загального стану водія за допомогою різних сенсорів в рульовому колесі, ременях безпеки та інших елементах машини. Розробники впевнені, що технологія зможе запобігати нещасним випадкам на дорогах.

Третє місце в ТОП-5 зайняла сенсорна голограма від BMW. Вона стане свого роду наступником сучасних тачскрінів. Технологія зможе взаємодіяти з водієм за допомогою голосових команд.

Четвертими в рейтингу виявилися енергетичні кузовні панелі від Volvo. Нинішні акумулятори для електрокарів довго заряджаються, важкі й громіздкі. Шведи мають намір виправити ці проблеми своєю технологією. Замикає ТОП-5 автопілот. Незабаром ними будуть оснащуватися практично всі автомобілі світових виробників.

Джерело: MMR

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти