4 способи захистити бампер автомобіля від пошкоджень

В більшості розвинених країн не прийнято переживати за бампери – автомобілі там паркуються настільки щільно, що виїхати назад їм вдається лише розштовхавши сусідів. Ось і їздять водії з пом’ятими номерами і подряпаними бамперами. Українці ж давно перестали сприймати бампер як відбійник, він – повноцінна деталь авто, за якою треба доглядати. Твоя МАШИНА розбиралась, як захистити беззахисний бампер, який першим приймає на себе удар.

Бампер можна пошкодити не лише в момент удару, але і піском, каменями, які вилітають з під коліс.

Накладка на бампер – одне з найефективніших засобів його захисту. Їх потрібно підбирати під кожну модель індивідуально, а варіантів – безліч. Вони бувають як металеві, пластикові або гумові. Гумові, мабуть, оптимальний варіант з точки зору захисту, адже вони найкраще амортизують. Кріпляться вони, як правило, за допомогою клейкої стрічки. А що стосується зовнішнього вигляду – тут вже «на колір і смак». До речі, спеціальні виступаючі гумові накладки є і для «номерів» – вони теж зможуть захистити бампер.

Захисна плівка теж непоганий варіант захисту. Щоправда, вона врятує лише від дрібних подряпин і відколів, які можуть утворитися в результаті зіткнення з невеликим камінням. Наносити її досить просто, вона не псує зовнішній вигляд.

Так званий рідкий чохол, який спочатку здавався ноу-хау зараз вже не популярний через складність нанесення і непрактичність. Він прекрасно захищає авто, але тільки в суху погоду – в дощ же просто змивається.

Існує ще бюджетніший варіант – малярний скотч і пакувальний папір, які, в свою чергу, можуть стати додатковою сигналізацією – автомобіль моментально відштовхує «угонщиків».

Із зовнішніми факторами розібралися. А від «самого себе» бампер можна захистити, встановивши асистент паркування або як його називають у народі – парктронік.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти