Автомобілі в Україні вразили своїм віком

Зареєстровані у ВРУ законопроекти № 8487 і № 8488 не до кінця відповідають вимогам автомобілістів. Акциз на розмитнення машин, які мають більше десяти років, необхідно знизити. Адже багато українців, через фінансовий стан, не можуть дозволити собі купити нові автівки.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» заявив голова громадської організації «АвтоЄвроСила» Олег Ярошевич, пише Zik.

Голова ГО переконаний, що напрацювання комітету щодо зниження акцизу на нові автомобілі має ідеальну форму.

«Проте в Україні є старі машини, які вживали в Європі понад десять років. Вони мають свою вартість, але акциз на них надто високий. Цей момент обговорювали представники автомобільних імпортерів із спільнотою, яка захищає права на доступний автомобіль. До того ж, треба дочекатися висновків Міністерства екології, Міністерства економіки, ДФС, поліції. Вони мусять визнати, що закон є ідеальною формою для введення. Хоча ми вважаємо, що для старих автомобілів тарифи все ще зависокі», – наголошує Олег Ярошевич.

За словами Ярошевича, в Україні середній вік машин – 30 років. В будь-якому селі ви побачите «Жигулі», «Москвич», які не відповідають технічним вимогам, бо техогляду не робили з десяток літ.

До того ж, він додав, що «Деу Ланос», який довго виготовляли в Україні, не відповідає стандартам навіть «Євро-3».

Нагадаємо, в 2017 році імпорт вживаних автомобілів зріс утричі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти