Україна перетворилась на звалище старих автомобілів, – експерт

Україна потопає в автомотлосі, відзначають експерти. Кожен п’ятий зареєстрований автомобіль – старше 30-ти років. І добре, якщо господар тримає його на ходу. Деякі (і таких тисячі) роками іржавіють просто у дворах. В одній такій Волзі, припаркованій у спальному районі столиці, днями прогримів вибух. Травми отримали четверо дітей.

В Україні так і не запрацював закон, який зобов’язує власників віддавати старі авто на утилізацію. Та й підприємств, які могли б це робити, теж не побудували.

«Якщо людина розуміє, що цю машину він ще завезе і йому дадуть 300, 400, 500 гривень, буде більше, ніж витрати її вивезти, ось мотивація сьогодні. А так він розуміє, що йому треба перевезти, десь знайти того, хто її утилізує, а йому ще скажуть: ти нам гроші за це заплати, мотивації немає – він кинув і пішов», – пояснює Віктор Черній, директор КП «Центр організації дорожнього руху».

Після вибуху Волги в Святошинському районі столиці, коли травмувалися четверо дітей, міська влада прийняла рішення перевірити усі вулиці.

В Україні зареєстровано більше 9 мільйонів автомобілів. З них, лише за минулий рік, кожен п’ятий був старше 30 років.

Наприклад, у Франції штраф за своєчасно неутилізований старий автомобіль – 75 тисяч євро. У Києві міська влада зобов’язала районних чиновників оглянути двори і знайти кинуті машини. Якщо їх власники не знайдуться, автомобілі можуть примусово забрати на брухт.

Джерело: Сьогодні

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти