5 переваг дизельних двигунів

Чимало автомобілістів побоюються двигунів на «важкому» паливі. Одні вважають, що ці двигуни вибагливі і підведуть взимку, інших же лякають новини про «дизельгейт». Втім, дизельні агрегати мають ряд переваг перед бензиновими. Твоя МАШИНА розповість про 5 сильних сторін дизельних двигунів.

По-перше, «дизелі» мають більш високі показники ККД: 40-50% проти 30% у бензинових двигунів. Це дозволяє значно зменшити витрату пального. Крім того, дизельні мотори відрізняються високою надійністю за рахунок більш простої конструкції.

Ефективне застосування енергії згоряння дозволяє дизельним двигунам набагато менше грітися. Як наслідок – зникає необхідність у складній системі охолодження.

Третьою перевагою є високий показник крутного моменту при меншій кількості обертів. Це пояснюється більшим ступенем стиснення і більш високим ККД.

По-четверте, дизельні автомобілі менш вибагливі до якості пального. Відповідно до проведених тестів, такі мотори без системи турбонаддування можуть споживати навіть пальне дуже низької якості.

У ТОП-5 переваг «дизелів» потрапила також їхня безпека. Справа в тому, що солярка виділяє набагато менше легкозаймистих речовин, а це означає, що вона не така небезпечна, як бензин.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти