Яке авто в ЄС можна купити за 500 євро

З огляду на те, що законодавчий орган України збирається полегшити придбання автомобілів за кордоном, ми вирішили проаналізувати, а що ж можна купити за мінімальні гроші в Європі.

Так, один із відомих німецьких сайтів видав на запит із грошовим обмеженням у 500 євро аж понад дев’ять тисяч результатів. Звичайно не варто думати, що всі ці машині у гарному стані, адже більшість з них була вироблена за межею 2000-х років.

Проте навіть, якщо відсіяти автомобілі 1990-х, то все ще залишиться тридцять відсотків від початкового переліку, а це майже три тисячі варіантів. Хоча навіть при цьому знайти машину з мінімальним пробігом буде дуже важко.

Так, з пробігом до 100 тис. кілометрів можна знайти лише 217 автомобіль, а до 200 тисяч – взагалі 1800 машин. При цьому з цих 85% машин більшість буде на механічній коробці передач та потужністю до 120 к.с. (об’ємом до 1,6 літрів).

Звісно, більшість з цих машин складають малолітражні машини. Цікаво, що переважають тут моделі марки Ford (26 %), VW (10 %), Opel (11 %) та Fiat (8 %), хоча знайти щось цікаве на кшалт BMW 316i 2001 року або дизельного Mercedes-Benz A160 теж можливо.

Також варто розуміти, що мова йде про вартість машини за кордоном, і потрібно також додати вартість на її транспортування та розмитнення. Наразі, якщо взяти гіпотетично автомобіль з двигуном об’ємом у 1,2 літри випуску 2000 року, то за чинними нормами його розмитнення буде коштувати до 2600 євро (ввізне мито, акцизне мито, ПДВ). Якщо ж новий закон буде прийнятий, то ці видатки можуть зменшитись вдвічі.

Звісно, платити за автомобіль який, коштує 500 євро, ще більше 1000 євро державних платежів – не найкращий спосіб, але новий закон (якщо він буде прийнятий у вересні) принаймні виведе нас на рівень вартості розмитнення, що діє у Польщі.

То чи купуватиме ви авто в Європі за 500 євро?

Джерело: motorsport.com

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти