ТОП-10 поломок автомобіля, які розчарують водіїв

Експерти склали десятку найбільш поширених несправностей автомобіля, які часто не потрапляють під гарантійний випадок. Цікаво, що більшість таких поломок власниками машин вважають саме гарантійними.

Відкривають ТОП-10 негарантійних несправностей “цвіркуни в салоні». Сторонні скрипи і звуки, а також вібрації, які не впливають на характеристики автомобіля, не потрапляють під категорію гарантійного ремонту.

Друге місце в цьому рейтингу займає «природне старіння». Доволі часто автовиробники можуть відмовляти своїм клієнтам в заміні облізлого керма або зношеній обшивці сидінь. У гарантійці це називають природним зносом, хоча багато компаній не звертають на цей пункт увагу і змінюють стерті рульові колеса по гарантії.

Першу трійку замикає «запотівання фар». Всупереч думці більшості автолюбителів, запотівання зовнішніх освітлювальних приладів не входить в поняття «виробничий брак». При цьому поріг запотівання фар, при якому автовиробник погодиться на заміну оптики, у кожної компанії різний.

Також в список негарантійних випадків числяться протікання робочих рідин, заміна витратних матеріалів при природному зносі, запотівання штока амортизатора, вихід з ладу каталізатора (або обмежена гарантія), зношені ремені приводу і деякі деталі шасі (або обмежена гарантія).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти