Зимові автошини можуть піти в небуття

Зміни клімату в цьому році в повній мірі відчули і в Україні. Літо тривало з травня до кінця вересня, були аномальна спека, посухи, шквали, міні-торнадо, гігантський град… У нещодавній доповіді Міжурядової комісії ООН по клімату зафіксовано, що екстремальні погодні явища, підвищення рівня світового океану і танення арктичних льодовиків – це вже результат підвищення на планеті глобальної температури на 1 градус за Цельсієм, пише Автоцентр.

Якщо держави не об’єднають зусилля, щоб зупинити цей процес і утримати глобальне потепління хоча б на рівні 1,5 градусів, наслідки для людства будуть ще більш руйнівними.

Кліматичні чинники простежуються і в автомобільному житті. Німецький журнал Autobild зібрав інформацію про використання різних типів шин за кілька років і виявив, що в останні два роки кількість власників всесезонних шин на легкових автомобілях і кросовери щорічно збільшується на 1 млн (!), А в 2023 року прогнозують, що всесезонна гума буде встановлена ​​на 15 млн авто. Це майже третина автопарку Німеччини, який в 2017 році становив близько 46 млн авто. Чому склалася така тенденція, ясно: через глобальне потепління німці менше стали купувати справжні зимові шини.

А ось більшість українських автомобілістів в холодну пору віддають перевагу зимовим шинам, адже під час снігопадів велика кількість доріг залишаються неочищеними тривалий час. І, судячи з усього, тенденція не зміниться в найближчі роки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти