ТОП-3 кращих маслкарів усіх часів

Американські маслкари 60-70-х років минулого століття внесли вагомий внесок в розвиток автомобільної індустрії і популяризацію спортивних авто не тільки за океаном, але і в усьому світі.

Пропонуємо вашій увазі ТОП-3 класичних маслкарів, які стали флагманами тієї чудової епохи.

Shelby Mustang GT500 1968

Сам по собі Ford Mustang був відмінним автомобілем, в якому спочатку основна ставка робилась на зовнішність, а не рекордні показники потужності. Зовсім інша справа Mustang GT500, що випускався під керівництвом Керола Шелбі. Під капотом маслкара встановлювався 8-циліндровий бензиновий двигун потужністю в 360-370 к.с., що перетворює «Мустанг» не тільки на красивий, але і на швидкий автомобіль.

Розгін до 100 км/год займав у Shelby Mustang GT500 менше 7 секунд при максимальній швидкості понад 210 км/год. Особливу ​​популярність ця модель здобула завдяки кінематографу, зробивши Ford Mustang одним із найбільш упізнаваних маслкарів.

Dodge Charger R/T 1969

Ще один дуже популярний маслкар, який теж часто «світиться» в кіноіндустрії. На відміну від «Мустанга», зовнішність Charger більш брутальна і незграбна, що в той же час не робить машину менш привабливою. Під капотом автомобіля встановлений знаменитий 440-й мотор V8 потужністю в 425 к.с., об’єм якого складає понад 6 літрів.

Завдяки використанню такого потужного двигуна динамічні показники маслкара вражають навіть сьогодні. Наприклад, на розгін до першої «сотні» авто витрачає близько 6,5 секунд. Максимальна швидкість сягає 220 кілометрів на годину.

Chevrolet Chevelle SS SL6 1970

Цей автомобіль не так добре знайомий аудиторії, як попередні дві моделі, однак Chevelle при цьому не менш знакова машина для свого часу. Саме версії SL6 могло і не бути… Справа в тому, що на горизонті вже виднілась нафтова криза, яка поставила хрест в «гонці озброєнь» серед маслкарів.

Проте, Chevelee LS6 наостанок показав, що таке справжня міць і динаміка. Згідно з технічними даними, мотор розвивав понад 450 к.с. і прискорював авто до 100 км/год за 5,5 секунд.

Потім світ накрила нафтова криза, ціни на пальне поповзли вгору і ненажерливі маслкари стали не потрібні масовому споживачеві.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти