Чи може Україна стати країною-виробником електрокарів?

Представники асоціації автовиробників України взяли участь у першому засіданні підгрупи «Виробництво» робочої групи з питань розробки стратегії розвитку електротранспорту та інфраструктури. Робоча група створена при Міністерстві інфраструктури України в рамках реалізації завдань «Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року».

Під час дискусії щодо створення умов виробництва транспортних засобів з автономним електроживленням представники національного автопрому зауважили, що враховуючи вкрай низький платоспроможній попит на локальному ринку, на першому етапі мова може йти тільки про стимулювання великовузлового складання електротранспорту для зовнішніх ринків та про створення умов для приходу в Україну світових виробників, які шукають нові виробничі майданчики.

Як зауважили в Укравтопромі, Україна має чудові шанси стати таким майданчиком та приєднатися до світових виробників електрокарів, але для цього необхідно внести зміни у законодавство. Після цього можна буде розраховувати на прихід іноземних виробників. Крім того, виготовляти авто на електротязі можна і на вітчизняних заводах.

З метою стимулювання розвитку в Україні виробництва складових частин для транспортних засобів, включаючи електромобілі, було запропоновано, зокрема, ініціювати переговорний процес з ЄС щодо внесення змін до умов визначення країни походження таких товарів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти