Стало відомо, які автомобілі можуть подорожчати цього літа

В Україні з 1 сeрпня пoточного рoку на автoмобілі, що ввoзяться з Рoсії, ввoдиться спецмитo в рoзмірі 5%. Якщo пoстачальники не дoведуть, що автo, які ввозяться, не зрoблені на російських заводах, їм доведеться платити спецмито, пише finance.ua.

Зараз не так вже й багато автомобілів з Росії потрапляють в Україну, оскільки на них діє запроваджений кілька років тому додатковий податок в розмірі від 10 до 15%. Проте, на українському ринку, як і раніше, присутні такі російські автомобільні бренди, як Lada, ГАЗУАЗ, КамАЗ, і ПАЗ. До того ж, з РФ до нас в країну ввозять деякі свої моделі компанії VW, Hyundai і Kia.

Якщо поставки цих автомобілів триватимуть (а швидше за все, так і буде, просто знизиться кількість ввезених машин), то ціни на них зростуть мінімум на 5%.

Також можуть подорожчати автомобілі, які ввозять «сірі» дилери і приватники з Європи, США, Азії. Вони навряд чи зможуть отримати офіційний «сертифікат про походження».

А ось у офіційних дилерів проблем з отриманням такого сертифіката бути не повинно. Такої думки дотримується Олег Назаренко, голова асоціації ВААІД.

Багатьох українців, напевно, хвилює питання про те, чи потраплять під дію спецмита автомобілі з іноземною реєстрацією? Швидше за все, ні, їх це не торкнеться. Законодавство не передбачає наявності сертифіката походження б/у авто на єврономерах. До того ж, навряд чи «євробляха» з Європи має російське «коріння».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти