Як уникнути та що робити при акваплануванні авто

Якщо на вашому шляху видніється глибока велика калюжа, завчасно знизьте швидкість. В іншому випадку канавки на шинах не зможуть швидко відвести надлишок води. Також включіть щітки склоочисника в максимально швидкий режим, щоб не втратити огляд.

На курсах контраварійного руху вчать правильним діям під час виникнення аквапланування. Так ось базовим знанням є правильне положення рук на кермі. Кисті рук повинні тримати рульове колесо міцно в положенні циферблата «9-3». При цьому лікті потрібно розвести в сторони. Це необхідно, щоб при наїзді в калюжу кермо не вибило з ваших рук. Пам’ятайте, що колеса повинні «дивитися» прямо, уникайте поворотів і тим більше різких маневрів!

Якщо ваш автомобіль має привід на передні колеса, небезпечно різко скидати швидкість і тим більше гальмувати. Справа в тому, що на передньопривідному авто аквапланування починається з задньої осі. Потрібно плавно відпустити педаль акселератора і в жодному разі не натискати педаль гальма. В іншому випадку при гальмуванні може виникнути блокування коліс або навіть занос.

А ось на задньопривідних машинах навпаки слід почати плавне гальмування, оскільки аквапланування починається з передніх коліс. Проте, різке натиснення педалі гальма також може привести до занесення.

Нарешті, правильно підбирайте шини. Експерти рекомендують вибирати колеса з поздовжньою центральною канавкою. Зношений протектор не вбереже вас від аквапланування. Краще взяти шини дешевих брендів, але нові, ніж старі колеса з гучною назвою.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти