Що робити, якщо дитину нудить в авто

В автомобілі «заколисує» і дорослих, і дітей, але з останніми це трапляється частіше в зв’язку з незміцнілим вестибулярним апаратом. В основному страждають діти від 2 до 12 років, причому в значній мірі до цього схильні хлопчики. Як допомогти дітям при закачуванні під час поїздки на машині – читайте далі.

Для такого стану характерні блідість, запаморочення, головний біль, нудота, блювота. Ускладнюють дискомфорт при закачуванні задуха і різкі запахи в салоні авто, а також наповнений шлунок і негативний психоемоційний настрій дитини.

Ніщо так не провокує нудоту, як «рвана» агресивна їзда з постійним чергуванням різких прискорень і гальмувань.

Якщо дитина відчула себе погано, і її стало нудити, необхідно терміново зупинитися і дати малечі можливість не поспішаючи прогулятися протягом 15 – 20 хвилин. Свіже повітря покращить ситуацію і зніме неприємні симптоми. Якщо зупинитися ніде, то водієві слід уникати високих швидкостей і гранично м’яко керувати автомобілем до першої можливості припаркуватися в дозволеному місці подалі від галасливого шосе.

Краще відкрити вікно, а малюкові бажано максимально відкинути спинку і покласти йому на лоб вологу серветку або змочений холодною водою носовичок. Сон також піде дитині на користь.

Якщо малюк не спить, то слід постаратися відволікти його від неприємних відчуттів, зайняти його цікавою розмовою або грою. Бажано, щоб він дивився на дорогу через лобове скло.

Під час поїздки рекомендується пити просту воду без газу, давати дитині цитрусові фрукти і м’ятні або лимонні льодяники.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти