Що категорично не можна робити перед заміною оливи в двигуні

Чи реально заощадити на такій важливій процедурі, як заміна моторної оливи? Не будемо писати, що для економії можна вибрати мастило і фільтр дешевше: жадібність, яка перемагає здоровий глузд, закінчується ремонтом двигуна. Поговоримо про «промивання» силового агрегату.

Отож розберемось, чи потрібно проводити процедуру, що ще років 10 тому була обов’язковою для моторів більшості машин?

Раніше, коли підходив термін заміни оливи, водії купували не тільки каністри з ним, фільтр, але і спеціальне промивне мастило. Але в останні роки автолюбителі перестали це робити і просто змінюють стару оливу на нову. Чи може цей якось згубно позначитися на стані мотора?

Раніше в двигуни багатьох машин заливали мінеральне мастило, а воно помітно дешевше «синтетики». У ньому не було миючих присадок, та й термін його служби був невеликий. Особливо, якщо авто експлуатували нещадно, та й паливо тоді випускали не кращої якості. Через це в двигуні з’являлися відкладення, нагар, які треба було якось видаляти. Для цієї мети і придумали «промивальне» мастило.

Процедура заміни елементарна. Для початку зливали стару рідину, не змінюючи фільтр, заливали «промивку». Двигун працював на холостих обертах 5-10 хвилин, після чого «промивку» так само зливали, і вже міняли фільтр й використовували свіжу оливу.

Але сучасні транспортні засоби воліють працювати на синтетичному мастилі. У порівнянні з «мінералкою» у нього значно більший термін служби, плюс є пакет присадок. Він свій у кожного виробника паливно-мастильних матеріалів. Присадки очищають двигун, перешкоджають утворенню відкладень. Багато фахівців галузі говорять: «Хочете, щоб мотор служив довго – заливайте тільки якісне моторне мастило. А різні присадки, які продають в магазинах лити не треба».

Звичайно ж, потрібно заправляти авто на перевірених АЗС, інакше навіть з хорошим мастилом будуть проблеми. Загалом, не економте на паливі та моторній оливі, і тоді «промивання» вам не знадобиться.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти