Чому небезпечно закривати радіатор авто картоном

Деякі водії встановлюють в холодну пору року на радіаторну решітку своїх автомобілів так званий «картонний захист». Усім відомо, що вона потрібна, аби перенаправити потоки набігаючого на автомобіль холодного повітря в обхід підкапотного простору. Таким чином, вдається частково утеплити моторний відсік, дати можливість двигуну і рідинам в ньому швидше вийти на робочу температуру тощо.

Також такий імпровізований екран захищає радіатор від реагентів і шматків асфальту, який, за наявності щілин і води в них, в морози починає розвалюватися буквально на очах.

Що ж, заглушки – справа хороша. Втім, у цих «картонок» є і зворотна сторона.

Справа в тому, що при температурі від -5 до -10 закривати чим-небудь радіаторну решітку не рекомендується щоб уникнути зворотного ефекту – перегріву двигуна і закипання охолоджувальної рідини. Але якщо вже дуже хочеться утеплити автомобіль, правильніше буде встановити спеціалізовану заглушку, яка має невеликі прорізи, для того, щоб радіатор хоч трохи охолоджувався.

При цьому варто враховувати, що при температурі до -10 можна закривати лише ⅔ решітки радіатора. При температурах істотно нижче – ⅚ площі.

Загалом, готуємося до зими – утеплюємо правильно і не забуваємо поглядати на датчик температури.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти