Навіщо знімати бризковики з авто взимку: про що не розповідають в автошколі

В автошколі не розкажуть про «народні» поради щодо правильної експлуатації автомобіля. Наприклад, деякі досвідчені автомобілісти рекомендують з настанням зими знімати зі своєї машини бризковики.

Коли чуєш таке вперше, то така порада відразу ж здається дивною. Саме час розібратися в тому, вигадка це, чи зняття бризковиків дійсно може позитивно позначитися на керуванні транспортним засобом.

В деяких випадках це краще для вас і для авто. Чому? Та тому що усьому виною сніг і бруд, які раз у раз налипають на нещасні пластикові елементи. Подібне загрожує цілим набором сумних наслідків, особливо, якщо ситуація з бризговиками буде запущена далі нікуди.

Отже, що ж конкретно нас чекає? По-перше, це скупчення бруду і снігу змішаних з хімічними реагентами, якими комунальні служби так старанно обробляють дороги. Якщо питання не вирішувати оперативно і постійно, то дуже скоро лакофарбове покриття навколо бризговиків облізе. Як підсумок – початок розвитку корозії.

По-друге, накопичений сніг може стати «неприємним сюрпризом», при парковці біля бордюру, а також переїзді через різноманітні перешкоди (наприклад, лежачого поліцейського). Стук – і ось уже шматок сніг залишився лежати на дорозі разом з улюбленим бризковиком.

По-третє, налиплий брудний сніг просто негарно виглядає.

Тому найпростіше, що можна зробити – відкрутити бризковики і відкласти їх до весни. Правда, це не допоможе захиститися від налипання снігу під крилами, а також може негативно позначитися на динаміці автомобіля. Тому краще все залишити на своєму місці і регулярно чистити колісні арки. Нехай це буде ваш маленький «зимовий ритуал»!

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти