Названі головні помилки при заправці авто

Така процедура як заправка транспортного засобу може нести серйозну небезпеку. І багато автолюбителів періодично роблять помилки, які можуть коштувати їм здоров’я або втраченого майна.

Як з’ясували експерти, нерідко водії ллють в паливний бак не те паливо. Наприклад, замість бензину можуть купити дизельне паливо або навпаки. І причин цьому багато – від поспіху до звички. У такому разі не можна запускати двигун. Слід відбуксирувати авто в найближчий сервісний центр, де фахівці промиють паливну систему і зіллють таку суміш.

Незважаючи на попередження на всіх АЗС (не заправлятися при працюючому моторі), чимало автомобілістів ігнорують таку пораду. Але ж через це може статися пожежа. І добре, якщо при цьому ніхто не постраждає. Також найбільшій небезпеці піддаються машини радянських часів і авто з «вирізаним» каталізатором, який блокує не тільки шкідливі гази, а й іскри.

До того ж багато людей вважають за краще заправлятися «про запас», особливо перед вихідними. Але в жарку погоду паливо в баку починає розширюватися і якщо машина була заправлена ​​під зав’язку, то паливо може просто витекти. Ну, а тут все, як і у вищезгаданому випадку – досить лише іскри і буде пожежа.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти